Auteur: Waldek Verbiesen
&

luidspreker
onderdelen

Highlights

SB Acoustics SB13PFC25-4 / SB13PFC25-8



14cm midwoofer met natuurlijke papiervezls, solide kunstof spuitgiet chassis met spider ontluchting en diepe grote magneet voor kracht en grote lineaire uitslag. Absurd goede prijs kwaliteit verhouding.

Specificaties PDF 4 Ohm
Specificaties PDF 8 Ohm

€ 18,30

Fountek FW168


Bijzonder mooie 18cm midwoofer met aluminium conus, aluminium faseplug, koper op de poolkern en gegoten aluminium/magnesium chassis. Uitstekend lineair en zeer lage THD, opbreken begint bij 4kHz. Geschikt voor basreflex 12 tot 16 liter met BR50 en inzetbaar tot 2 KHz. Bijzonder goede prijs/kwaliteit verhouding.
€ 48,-

Specificaties PDF.

AudioPur AMT9M

Een AMT tweeter voor een zeer schappelijke prijs. Deze 'Air Motion Transformer magnetostaat' heeft een gesloten achterzijde, is magnetisch afgeschermd en heeft een 5mm dikke aluminium frontplaat dat perfect ingefreesd is. De goedkoopste AMT tweeter met zeer goede meetresultaten. Zeer goed impulsgedrag, goede bandbreedte en zeer lage THD maken dit dé keuze voor een Hi-end tweeter voor 2 weg of 3 weg luidsprekers. Nu ook onder de naam Dayton audio te koop als de AMT2-4 maar hier goedkoper.

Het best inzetbaar op 4kHz 12dB/oct.

€ 55,-
Specificaties PDF.

Omnes Audio MW5W

Omnes M5W midwoofer Ø15cm papierconus midwoofer. Mooie kwaliteit duitse design midwoofer met witte papier conus voor een zeer scherpe prijs. Doorboorde poolkern, dubbele rolring, open ABS chassis en witte conus met holle dop. 1 paar op voorraad.
€ 45,- paar.
Specificaties PDF.
Dayton DC25T-8
€ 15,-
25mm titanium dome tweeter met diffusor. Inzetbaar vanaf 3khz met 12dB./oct.

Fountek FE85



Kleine 9cm breedbander met uistekende testresultaten. Zeer geschikt als fullrange, mid of tweeter. Aluminium membraan met rubber ophanging en Ø20mm spoel met 2mm lineaire slag.

Specificaties PDF.

€ 18,30

Tangband 25-1983

Hi-end titanium tweeter

€ 109,-
De 25-1983 is een beetje Tangbands debut in de Hi-End tweeter markt. Hi-end, maar deze Taiwanese tweeter is nog zeer betaalbaar. De bouwkwaliteit is vergelijkbaar met Scan-speak en SEAS excel domes. Het membraan lijkt sprekend op de beruchte Focal TC120TD5 echter bij deze tweeter wordt een 25mm spoel ingezet. De dome zit dus andersom. Een gladde frontplaat van massief aluminium met een rooster geeft ook een zeer Hi-end look. Het magneetsysteem bestaat typisch uit 6 NdFeB magneten en er is een ruime poolkern opening om compressie tegen te gaan. Deze tweeter levert een schoon CSD diagram en THD ligt boven 2kHz onder de 0,3% grotendeels zelfs onder de 0,1% grens. Liefde op het eerste oor. Er is nu een test te vinden van de 25-1983 in de Hobby HIFI van 4-2013.